COMENTARIU Sorin Avram: Ciolanul PNL - USR PLUS - UDRM şi varza PSD

1888 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Ciolanul PNL - USR PLUS - UDRM şi varza PSD

După ce în spaţiul public a apărut informaţia că Florin Cîţu va conduce Guvernul şi care vor fi funcţiile pe care le vor primi liderii celor trei formaţiuni politice care vor forma noua coaliţie de guvernare, Gabriela Firea a scris ceva despre un ciolan ”mai lung şi mai dolofan”: ”Gata. S-a impartit ciolanul. L-au facut mai lung si mai dolofan, sa ajunga la toata lumea! Cîţu - groparul finantelor -, a prins halca cea mai mare. Nici Orban - seful unui guvern falimentar nu s-a multumit doar cu un os de ros. Niciun program guvernamental, nicio strategie, nicio preocupare pentru oameni”. Probabil că diacriticile le-a folosit doamna Firea pe post de condimente la varza cu ciolan pe care tocmai a preparat-o. E de presupus că Gabriela Firea, ca fost prim gospodar al Capitalei, nu s-a lăsat de gospodăreală şi a preparat dumneaei ciolanul cu varză pe care l-a fotografiat pentru a ilustra postarea cu ciolanul ”mai lung şi mai dolofan”. Că doar nu o fi luat imaginea cu preparatul culinar de pe un site de specialitate.

De la o doamnă care a lucrat atâţia ani în televiziune şi care a fost patru ani primar general al Capitalei, funcţie care i-a permis să se întâlnească cu ambasadori şi cu actori, cu arhitecţi şi cu cântăreţi, cu pictori şi cu scriitori, te aşteptai la mai mult decât să vorbească despre un ciolan pe care unii îl împart în timp ce alţii se uită cum se fac porţiile. Goana după ciolan, fuga după ciolan, împărţirea ciolanului reprezintă expresii tocite pe care le mai folosesc doar oamenii fără pic de imaginaţie, cei care încă nu au ieşit din bucătăria românească, ori cei foarte flămânzi sau foarte hapsâni.

Gabriela Firea, care patru ani a condus Capitala, şi partidul din care face parte, care a condus ani la rând Ţara, nu au alergat după ciolanul pe care l-au făcut ”mai lung şi mai dolofan” pentru a le ajunge lor, colegilor de partid, rudelor, prietenilor şi sponsorilor. Nu, ei, săracii, nu au fost interesaţi de ciolan, ci doar de varza de sub acesta, pentru că erau la cură. Şi apropo de varză. Gabriela Firea vorbeşte doar despre ciolanul PNL-USR PLUS-UDMR, dar nu suflă nimic despre varza PSD pe care se lăfăieşte ciolanul din fotografia postată de domnia sa. Pentru că în ciuda scorului de la parlamentare, PSD tot varză e, iar acest lucru se vede limpede atunci când te uiţi la social-democraţi şi îi vezi cum stau cuminţi pe margine, cu căciulile de miel în mâini, cu capul plecat şi cu ”ciocul mic”, sperând că la sfârşitul negocierilor, la sfârşitul mesei adică, sătui, boierii se vor ridica şi vor pleca, iar lor le vor rămâne câteva firimituri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici