20 de muncitori români dormeau ca sardelele în Anglia: 20 într-o casă!

  • Femeia care a închiriat locuinţa a ajuns în faţa procurorilor fiind prinsă cu minciuna.
  • Siddika Begum a susţinut iniţial că doar ea şi doi prieteni dormeau în casa respectivă.
  • Procurorii arată că românii trăiau în condiţii mizerabile.
500 afișări
Imaginea articolului 20 de muncitori români dormeau ca sardelele în Anglia: 20 într-o casă!

Românii

O femeie din Wiltshire, Anglia, a ajuns în instanţă, după ce a închiriat o casă la 20 de români. Ea este acuzată că a închiriat ilegal casa şi a minţit Consiliul Local cu privire la cine locuieşte la adresa respectivă.

Locuinţa avea 3 dormitoare, iar românii le foloseau prin rotaţie, pentru a se putea odihni. Norocul lor era că aveau program de muncă diferit, însă tot erau nevoiţi să doarmă pe jos.

În vârstă de 29 de ani, femeia, pe nume Siddika Begum, a recunoscut acuzaţiile, dar a susţinut că a fost forţată să plece din cauza numărului tot mai mare de chiriaşi, astfel că n-a mai ţinut situaţia sub control.

„Sunt muncitori români în schimburi, femei şi copii. Nu numai atât, dar trăiau în condiţii destul de mizerabile”, susţin anchetatorii.

Siddika Begum a minţit oficialităţile din regiune în aprilie trecut, susţinând că doar ea şi doi prieteni locuiau la acea adresă.

Adresându-se judecătorilor, Begum a spus că tatăl ei a fost abordat de un prieten. „A spus, uite, am această familie care are nevoie de un loc unde să stea. Pe vremea aceea locuiam mai mult în afara proprietăţii, precum şi în casa părinţilor mei, care este chiar peste drum”, scrie publicaţia Swindon Advertiser.

Begum a fost de acord ca familia să se mute în casă. „Au fost drăguţi la început, dar lucrurile au escaladat foarte, foarte repede. Existau atât de mulţi oameni care locuiau acolo încât m-au cam dat afară din casa mea”. Femeia n-a anunţat însă la Poliţie.

Begum a recunoscut că a dat informaţii false autorităţii locale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici