ACCIDENTUL de tren din Belgia: Doi morţi şi 14 răniţi. Incendiu în trei cisterne care transportau o substanţă toxică - VIDEO, FOTO

Două persoane au murit şi alte 14 au fost rănite, sâmbătă, în accidentul unui tren care transporta produse chimice în apropiere de Gand, în Belgia, au anunţat autorităţile.

606 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL de tren din Belgia: Doi morţi şi 14 răniţi. Incendiu în trei cisterne care transportau o substanţă toxică - VIDEO, FOTO

ACCIDENTUL de tren din Belgia: Doi morţi şi 14 răniţi. Incendiu în trei cisterne care transportau o substanţă toxică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest bilanţ a fost furnizat de guvernatorul Flandrei de Est, Jan Briers, citat de agenţia Belga.

Accidentul s-a produs în cursul nopţii, în jurul orei locale 02.00 între localităţile Schellebelle şi Wetteren. Şase dintre cele 16 vagoane ale trenului au deraiat, iar două s-au răsturnat.

Şocul a provocat o explozie, apoi flăcările s-au propagat pe o distanţă de câteva sute de metri. Imaginile realizate în cursul nopţii de un riveran şi difuzate de ziare şi televiziuni sunt spectaculoase.

Incendiul s-a declanşat în trei cisterne care transportau acrilonitril, o substanţă toxică. Autorităţile au declanşat planul de urgenţă şi au evacuat aproximativ 300 de persoane.

Pompierii au decis să lase vagoanele să ardă în mod controlat, deoarece apa putea provoca degajarea unor vapori toxici. Incendiul era sub control în jurul prânzului dar, ca măsură de precauţie, autorităţile le-au cerut locuitorilor să ţină uşile şi ferestre închise.

Cauzele accidentului nu au fost încă stabilite. Vagoanele au deraiat la un macaz, după ce trenul a trecut după o zonă în lucru şi a fost avansată ipoteza vitezei.

Trenul venea din Olanda şi mergea la Gent-Zeehaven, portul maritim Gand.

Traficul feroviar a fost întrerupt între Schellebelle şi Wetteren, iar perturbări sunt aşteptate timp de două zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici