Acord al miniştrilor Finanţelor din statele UE privind schimbul automat de informaţii fiscale

Miniştrii Finanţelor ai statelor din Uniunea Europeană au ajuns la un acord privind instituirea unui mecanism pentru schimbul automat de informaţii fiscale, în scopul combaterii evaziunii, informează site-ul agenţiei Reuters.

1541 afișări
Imaginea articolului Acord al miniştrilor Finanţelor din statele UE privind schimbul automat de informaţii fiscale

Acord al miniştrilor Finanţelor din statele UE privind schimbul automat de informaţii fiscale

Dispozitivul, care va intra în vigoare din 2017, va permite schimbul de informaţii în baza acordurilor între administraţiile fiscale ale celor 28 de state membre cu grupuri de afaceri multinaţionale.

"Am ajuns la un acord politic în această chestiune", a declarat Pierre Gramegna, ministrul de Finanţe al Luxemburgului, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Mecanismul schimbului automat de informaţii fiscale va contribui la combaterea mai eficientă a evaziunii la nivelul Uniunii Europene.

Comisia Europeană a iniţiat în 2014 investigaţii referitoare la acorduri fiscale anticipate aplicate în Luxemburg, aranjamentele fiscale favorizând multinaţionale precum AXA, BNP Paribas, BPCE, Crédit Agricole şi grupul Rothschild. În perioada 2002-2010, Luxemburg ar fi implementat, potrivit unei anchete realizate de 40 de publicaţii internaţionale, acorduri fiscale cu 340 de multinaţionale, printre care se numără şi Apple, Amazon, Ikea, Pepsi, Heinz, Verizon, AIG şi Axa, scopul fiind reducerea impozitelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici