Acordul Marii Britanii privind ieşirea din UE probabil va trebui ratificat de Parlament

Parlamentul de la Londra probabil va trebui să ratifice acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, afirmă un reprezentant al Guvernului britanic, citat de site-ul agenţiei Reuters.

531 afișări
Imaginea articolului Acordul Marii Britanii privind ieşirea din UE probabil va trebui ratificat de Parlament

Acordul Marii Britanii privind ieşirea din UE probabil va trebui ratificat de Parlament

"Poziţia Guvernului în acest moment este că, foarte probabil, acordul privind ieşirea ţării din UE va trebui supus ratificării Parlamentului", a declarat James Eadie, consilier juridic al Downing Street.

James Eadie a făcut această declaraţie la o audiere judiciară prin care se cere ca Guvernul britanic să fie obligat să solicite avizul Parlamentului înainte de a iniţia procedura formală de ieşire din Uniunea Europeană.

Premierul Theresa May a semnalat că procedura formală de ieşire a Marii Britanii din UE va fi lansată până în martie 2017.

Majoritatea reglementărilor şi acordurilor europene trebuie ratificate de Parlament, iar Eadie a subliniat că acest principiu juridic probabil se va aplica şi termenilor de părăsire a comunităţii europene. "Înţelegem că va fi unul dintre acele tratate", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici