Acţiunile băncilor şi-au revenit joi pe bursa elenă, după ce în ultimele zile au scăzut puternic

Acţiunile băncilor din Grecia şi-au revenit joi, conduse de un avans de 25% al National Bank of Greece, după ce în precedentele trei şedinţe au pierdut aproximativ două treimi din capitalizare, potrivit Reuters.

149 afișări
Imaginea articolului Acţiunile băncilor şi-au revenit joi pe bursa elenă, după ce în ultimele zile au scăzut puternic

Foto: Shutterstock

Indicele sectorului bancar de pe bursa elenă a deschis şi joi în scădere, dar a revenit în cursul şedinţei, iar spre finalul şedinţei se afla în creştere cu 16,5%.

Cotaţia National Bank of Greece, cea mai mare instituţie de credit din Grecia, a avansat cu 25%, urmată de Eurobank, în urcare cu 17,3%. Celelalte două mari bănci din Grecia, Alpha Bank şi Piraeus Bank, au crescut cu 4,46%, respectiv 2,9%.

"Piaţa pare să-şi fi găsit echilibrul după scăderile puternice. Cumpărătorii mişcă piaţa, în pofida debutului în scădere, iar asta a susţinut încrederea pe toate segmentele pieţei", a declarat traderul şef al Beta Securities, Takis Zamanis.

Cele mai mari patru bănci din Grecia sunt prezente şi în România. NBG deţine Banca Românească, iar Eurobank controlează Bancpost, în timp ce Piraeus Bank şi Alpha Bank sunt prezente sub brand propriu.

Acţiunile grupului telecom OTE au urcat cu 5,6%, după ce compania a anunţat rezultate financiare.

Tranzacţiile de pe bursa de la Atena au fost reluate luni, după ce au fost închise în urmă cu cinci săptămâni, în contextul măsurilor pentru controlul capitalului impuse de autorităţile de la Atena.

Băncile din Grecia trebuie recapitalizate după ce în ultimele luni au înregistrat retrageri semnificative ale depozitelor de către clienţi, în timp ce portofoliul de credite neperformante a crescut. O eventuală recapitalizare ar dilua, însă, participaţiile actualilor acţionari.

Potrivit estimărilor Uniunii Europene, costul recapitalizării s-ar situa la 10-25 miliarde de euro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici