Activist al formaţiunii UKIP, acuzat de afirmaţii rasiste după ce a scris pe Facebook că "românii sunt hoţi"

Un activist din cadrul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), Richard Crouch, este acuzat că a postat o serie de mesaje cu caracter rasist, catalogând imigranţii români drept "hoţi", formaţiunea xenofobă britanică lansând o investigaţie în acest caz.

997 afișări
Imaginea articolului Activist al formaţiunii UKIP, acuzat de afirmaţii rasiste după ce a scris pe Facebook că "românii sunt hoţi"

Activist al formaţiunii UKIP, acuzat de afirmaţii rasiste după ce a scris pe Facebook că "românii sunt hoţi" (Imagine: Twitter)

Richard Crouch, care a fost candidat al partidului UKIP într-un scrutin municipal, a folosit expresii obscene, pe pagina sa de Facebook, despre oraşul britanic Leicester şi despre imigranţii care trăiesc în acest oraş, potrivit Daily Mail.

Crouch îi cataloga drept "talibani" pe imigranţii asiatici din Leicester, iar pe români îi considera "hoţi din buzunare".

Richard Crouch susţine că mesajele - apărute pe pagina sa de Facebook în perioada martie-decembrie 2013 - sunt rezultatul unui atac al hackerilor.

"Nu am scris niciodată aşa ceva. Sunt total dezgustat de aceste afirmaţii, sunt nişte mesaje răutăcioase. Am sesizat poliţia şi mi-am închis acel cont de Facebook la recomandarea poliţiei", a explicat activistul UKIP.

Partidul xenofob şi populist UKIP a anunţat declanşarea unei investigaţii în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici