Acumularea de cenuşă vulcanică închide un aeroport din Spania. „Siguranţa este prioritară”

O acumulare de cenuşă şi praf pe pista de aterizare, de la vulcanul Cumbre Vieja aflat în erupţie, a forţat autorităţile din La Palma, în Spania, să închidă joi aeroportul insulei, a anunţat operatorul de trafic aerian AENA.

1011 afișări
Imaginea articolului Acumularea de cenuşă vulcanică închide un aeroport din Spania. „Siguranţa este prioritară”

Acumularea de cenuşă vulcanică închide un aeroport din Spania. „Siguranţa este prioritară”

Cu toate acestea, alte aeroporturi din arhipelagul Insulelor Canare din largul Africii de Nord au rămas deschise, iar un purtător de cuvânt al AENA a declarat că este puţin probabil ca norul de cenuşă să prezinte deocamdată riscuri mai mari pentru transportul aerian.

Este pentru a doua oară când aeroportul din La Palma este închis din cauza acumulării de cenuşă de la începutul erupţiei, pe 19 septembrie, potrivit Reuters.
 
Aeroportul din La Palma este inoperant din cauza acumulării de cenuşă. Sunt aplicate protocoalele stabilite. Siguranţa este prioritară", a precizat operatorul într-o postare pe Twitter.
 
În 2011, închiderea extinsă a spaţiului aerian european din cauza unui nor de cenuşă provenit de la vulcanul Eyjafjallajokull din Islanda a perturbat planurile de călătorie a milioane de pasageri din Europa şi din alte părţi şi a costat companiile aeriene venituri de peste un miliard de euro.
 
Vulcanul din La Palma aruncă jeturi de lavă fierbinte de mai bine de două săptămâni, distrugând sute de clădiri şi ferme şi forţând evacuarea a mii de persoane.
 
Aeroportul a fost închis pe 25 septembrie, dar a fost redeschis a doua zi, după ce muncitorii au măturat cenuşa vulcanică de pe pistă.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici