Adolescent de 16 ani, inculpat în Australia pentru pregătirea unui atentat care urma să aibă loc luni

Un adolescent de 16 ani, suspectat că pregătea un atentat care urma să aibă loc luni în Australia, în timpul unei ceremonii organizate pentru comemorarea soldaţilor care au murit pentru patrie, a fost arestat dumnică seara şi inculpat, a anunţat poliţia australiană, citată de Le Figaro online.

1652 afișări
Imaginea articolului Adolescent de 16 ani, inculpat în Australia pentru pregătirea unui atentat care urma să aibă loc luni

Adolescent de 16 ani, inculpat în Australia pentru pregătirea unui atentat care urma să aibă loc luni (Imagine: AP/ Mediafax Foto)

Tânărul a fost arestat în apropiere de casa sa din Auburn, la vest de Sydney, potrivit serviciilor antiteroriste.

"Ne-am decis să acţionăm înaintea unei zile sfinte în calendarul australian pentru a garanta siguranţă populaţiei", a anunţat într-un comunicat, comisarul Andrew Scipione.

Adolescentul, inculpat pentru pregătirea unui act terorist, trebuie să fie adus în cursul zilei de luni la un tribunal pentru minori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici