Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au scăzut în primul trimestru cu 1,4%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în primul trimestru cu 1,4% ca serie brută şi cu 1,8% ca serie ajustată, iar afacerile pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei au consemnat o creştere de 7% serie brută şi 6,2% serie ajustată, potrivit INS.

101 afișări
Imaginea articolului Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au scăzut în primul trimestru cu 1,4%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au scăzut în primul trimestru cu 1,4% (Imagine: Remus Badea / Mediafax Foto)

Reducerea afacerilor din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a fost cauzată de scăderi înregistrate la activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor (-2,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-2,1%) şi comerţul cu autovehicule (-0,4%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, respectiv întreţinerea şi repararea motocicletelor (+2,6%).

În primul trimestru comparativ cu perioada similară din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, perioada analizată a înregistrat o cifră de afaceri cu 7% mai mare comparativ cu trimestrul I 2013, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+30,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,8%), activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+9,3%), şi activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+7,1%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 2,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate Afacerile din coa înregistrat o cifră de afaceri cu 6,2% mai mare.

În luna martie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţǎ de luna precedentă ca serie brută cu 13,2% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,4%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 8,1% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 1,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%.

Comparativ cu luna martie a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută a înregistrat per total o creştere cu 2%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+5,7%). Scăderi s-au înregistrat la activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-2,1%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente;întreţinerea şi repararea motocicletelor (-0,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2014 a consemnat o creştere cu 1,6% faţă de luna martie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2014 comparativ cu martie 2013 a avut o cifră de afaceri cu 1,7% mai mare, provenită în principal de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+11,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,4%), activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+7,1%) şi de la hoteluri şi restaurante (+3,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,2%).

O creştere de 2,3% a fost consemnată în martie 2014 versus martie 2013 şi la servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici