AFP: Adrian Năstase, acuzat de corupţie, înfruntă Curtea Supremă, într-un proces urmărit de UE

Fostul premier Adrian Năstase s-a apărat "ironizând, indignându-se, apoi având o atitudine umilă", în procesul "emblematic" de la instanţa supremă, "urmărit îndeaproape de Uniunea Europeană".

1940 afișări
Imaginea articolului AFP: Adrian Năstase, acuzat de corupţie, înfruntă Curtea Supremă, într-un proces urmărit de UE

AFP: Adrian Năstase, acuzat de corupţie, înfruntă Curtea Supremă, într-un proces urmărit de UE (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax foto)

"Acuzaţiile formulate la adresa mea sunt în întregime politice", a declarat Năstase, asistat de patru dintre cei cinci avocaţi ai săi.

"Direcţia naţională anticorupţie, lăudată de Comisia Europeană pentru iniţierea unor anchete împotriva oficialilor de rang înalt într-o ţară unde aceştia au beneficiat mult timp de imunitate, respinge acuzaţiile", notează AFP.

"În depoziţia care a durat circa o oră, Năstase a declarat că acuzaţiile procurorilor şi concluziile judecătorilor din prima instanţă nu reflectă nici mărturiile, nici faptele", adaugă AFP, subliniind că fostul premier a recurs la epitete precum "jenant", "ridicol", "absurd", "aberant" pentru a denunţa acţiunile procurorilor.

AFP reaminteşte că România face obiectul, din 2007, al unei monitorizări inedite din partea Comisiei Europene, pentru reformarea sistemului judiciar şi accelerarea proceselor de corupţie la nivel înalt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici