Ahmadinejad a sosit în sudul Libanului, la frontiera cu Israelul - VIDEO

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a sosit, joi după-amiază, în localitatea Bint Jbeil, în sudul Libanului la frontiera cu Israelul, şi a afirmat în faţa unei mulţimi imense că Iranul va rămâne alături de poporul libanez "până la capăt".

16 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad a sosit în sudul Libanului, la frontiera cu Israelul - VIDEO

Ahmadinejad a sosit în sudul Libanului, la frontiera cu Israelul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 15.000 de bărbaţi, femei şi copii în delir, reuniţi pe stadionul municipal din Bint Jbeil, şi-au strigat bucuria la apariţia preşedintelui Republicii Islamice.

Mulţimea agita drapele libaneze şi iraniene, în timp ce Ahmadinejad saluta şi făcea semnul victoriei.

Cântece scrise special pentru preşedinte, care îi urau "bun venit pe pământul rezistenţei", au fost difuzate la portavoce.

"Bint Jbeil este viu (...) vă salut, popor rezistent", a declarat Ahmadinejad, referindu-se la această localitate grav afectată în timpul confruntărilor dintre soldaţii israelieni şi combatanţii Hezbollah, aliaţi cheie ai Iranului, care au organizat reuniunea în onoarea preşedintelui.

"Sioniştii vor dispărea", a afirmat el stârnind aplauze.

"Vom rămâne alături de voi până la sfârşit", a declarat Ahmadinejad în arabă, în timp ce restul discursului său a fost în farsi.

De partea israeliană, existau oscilaţii între anxietate şi curiozitate în faţa proximităţii inedite a preşedintelui iranian, denigrat în această ţară din cauza declaraţiilor sale despre genocidul nazist sau dispariţia statului evreu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici