Ahmadinejad, criticat dur de clericii iranieni pentru îmbrăţişarea "imorală" a mamei lui Hugo Chavez - FOTO

Principalii liderii musulmani iranieni îl critică aspru pe preşedintele Mahmoud Ahmadinejad pentru că a îmbrăţişat-o pe mama lui Hugo Chavez la funeraliile şefului statului venezuelan, încălcând astfel tradiţia conservatoare islamică.

10779 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad, criticat dur de clericii iranieni pentru îmbrăţişarea "imorală" a mamei lui Hugo Chavez - FOTO

Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit postului Fox News şi ziarului israelian Haaretz, criticile au apărut imediat după difuzarea unor imagini în care Ahmadinejad o îmbrăţişează pe mama lui Chavez pentru a o consola pentru moartea fiului său.

Contactul fizic de orice fel între un bărbat şi o femeie, alta decât soţia sa, este interzis în tradiţia islamică.

Numeroşi clerici musulmani din oraşul iranian Qom l-au criticat aspru pe Ahmadinejad pentru acest gest, considerat drept comportament "interzis, inadecvat şi distractiv".

"Atingerea unei femei non-mahram (n.red. - care nu este rudă apropiată - soţie, soră sau fiică) este interzisă în orice circumstanţe", a reacţionat clericul Mohammad Taqi Rahbar.

"Un astfel de contact, chiar şi cu o femeie în vârstă, nu este permis şi este contrar demnităţii unui preşedinte al Republicii Islamice Iran", a adăugat clericul şiit.

Ayatollahul Mohammad Yazdi l-a acuzat pe Ahmadinejad că s-a purtat precum un "clovn", îmbrăţişarea indicând că "nu este în stare să protejeze demnitatea sa şi a naţiunii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici