Air France a anulat sute de zboruri din cauza grevei personalului

Compania Air France a anunţat sâmbătă că sute de zboruri au fost anulate din cauza grevei declanşate de către piloţi şi restul personalului de la sol, aceştia cerând salarii mai mari, relatează site-ul televiziunii France24.

896 afișări
Imaginea articolului Air France a anulat sute de zboruri din cauza grevei personalului

Air France a anulat sute de zboruri din cauza grevei personalului

Situaţia afectează atât cursele interne, cât şi cele internaţionale. Aproximativ o treime dintre zborurile Air France pe distanţe medii către şi de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris nu au decolat.

Un sfert dintre zborurile pe distanţe lungi operate de transportatorul naţional al Franţei şi una dintre cele mai mari companii aeriene din lume au fost anulate.

30% dintre zborurile pe distanţe scurte către şi de pe aeroportul Paris Orly şi din alte regiuni franceze au fost, de asemenea, anulate.

Este cea mai ridicată rată de anulare a zborurilor de când sindicatele au solicitat încetarea activităţii în semn de protest, cerând o majorare salarială de cel puţin 6%.

Angajaţii Air France susţin că merită să beneficieze de condiţii mai bune după mai mulţi ani de restructurări şi de îngheţare a salariilor, măsuri luate de către guvernul francez pentru a rentabiliza compania de transport aerian. În luna februarie, conducerea Air France a oferit o creştere salarială de un procent.

Guvernul francez avertizează că greva de la Air France generează pierderi de 25 de milioane de euro în fiecare zi, bani pe care compania aeriană ar trebui să-i aloce pentru achiziţia de avioane şi crearea de locuri de muncă.

Sindicatele avertizează că grevele vor continua în perioada următoare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate două proteste de amploare - marţi şi miercuri.

Serviciile de transport din Franţa sunt afectate de la începutul acestei săptămâni şi de greva declanşată de cele patru mari sindicate din transportul feroviar, care va dura aproximativ trei luni. Potrivit sindicaliştilor SNCF, care protestează împotriva reformelor în domeniul muncii implementate de administraţia Emmanuel Macron, angajaţii vor face grevă câte două zile pe săptămână. Potrivit evaluărilor guvernului francez, compania feroviară de stat SNCF înregistrează pierderi în valoare de 3 miliarde de euro pe an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici