Al-Qaida ameninţă că va comite atentate pe teritoriul Statelor Unite

Filiala irakiană a reţelei teroriste Al-Qaida ameninţă că va comite atentate "în inima Statelor Unite", iar serviciile de securitate americane cred că organizaţia teroristă încearcă să îşi creeze filiale pe continentul nord-american.

452 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida ameninţă că va comite atentate pe teritoriul Statelor Unite

Al-Qaida ameninţă că va comite atentate pe teritoriul Statelor Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizaţia Al-Qaida în Irak a postat un mesaj video în care ameninţă cu atentate pe teritoriul Statelor Unite, relatează CNN.

"Arestările din ultima perioadă evidenţiază potenţialul ameninţării pe care o reprezintă organizaţia Al-Qaida pe teritoriul Statelor Unite", afirmă Matthew Olsen, directorul Centrului Naţional american pentru Combaterea Terorismului.

"Există deja celule şi reţele de recrutare a militanţilor terorişti în Statele Unite şi Canada", atrage atenţia Seth Jones, specialist în activităţile reţelei teroriste Al-Qaida.

"Putem spune destul de categoric că filiala irakiană a Al-Qaida şi-a consolidat poziţia faţă de cea pe care o avea acum doi ani, chiar dacă principalii lideri ai reţelei din Pakistan au fost eliminaţi", explică Jones.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici