NOUL PAPĂ: Ultimele mesaje pe Twitter ale cardinalilor înaintea conclavului

Cardinalii care vor intra în conclav, marţi, au scris ultimele mesaje pe Twitter înainte a de a merge la Vatican, unde vor fi constrânşi la tăcere şi rupţi de lume până când vor alege NOUL PAPĂ.

370 afișări
Imaginea articolului NOUL PAPĂ: Ultimele mesaje pe Twitter ale cardinalilor înaintea conclavului

NOUL PAPĂ: Ultimele mesaje pe Twitter ale cardinalilor înaintea conclavului

"Ultimul mesaj înaintea conclavului: fie ca Dumnezeu să audă şi să răspundă cu iubire şi milostenie tuturor rugăciunilor şi tuturor sacrificiilor oferite pentru un rezultat benefic. Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze", a scris cardinalul sud-african Wilfrid Napier.

Cardinalii vor fi total izolaţi în interiorul zidurilor Vaticanului pe toată durata conclavului, care ar putea să se întindă pe mai multe zile. Sistemele de bruiaj au fost deja puse în funcţiune în Capela Sixtină pentru a evita orice comunicare cu exteriorul.

Înainte de a se instala în reşedinţa de la Vatican unde vor mânca şi vor dormi cei 115 cardinali electori pe durata conclavului, cardinalul american Roger Mahony a scris: "ultimul mesaj înainte de a ne instala în reşedinţa Sfânta Marta, apoi la slujba pentru alegerea papei. Prima reuniune a conclavului spre sfârşitul după-amiezii. Rugaţi-vă pentru noi".

Pierre Durieux, purtătorul de cuvânt al cardinalului francez Philippe Barbarin, a scris pe Twitter pentru a anunţa intrarea a trei cardinali francezi la Vatican. Iar acum, "marea tăcere", a scris el.

Sora Mary Ann Walsh, purtătoarea de cuvânt al Conferinţei americane a episcopilor catolici, s-a arătat îngrijorată: "în epoca electronică, mă tem că unor cardinali le va lipsi ceva când nu vor mai avea nici iPad, nici Twitter".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici