Alegeri legislative în Irak, primele de la retragerea trupelor americane. O bombă a ucis doi oameni în apropierea unei secţii de votare

Birourile de vot s-au deschis miercuri la ora locală 07.00 (07.00 ora României) în Irak pentru alegerile legislative, primele de la începutul retragerii trupelor americane din ţară.

141 afișări
Imaginea articolului Alegeri legislative în Irak, primele de la retragerea trupelor americane. O bombă a ucis doi oameni în apropierea unei secţii de votare

Alegeri legislative în Irak, primele de la retragerea trupelor americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE: Cel puţin doi morţi după ce o bombă a explodat în apropierea unei secţii de votare din Irak

Cel puţin două femei au fost ucise, miercuri, în explozia unei bombe în apropierea unui birou de vot din nordul Irakului, a anunţat un oficial din cadrul poliţiei, în timp ce irakienii votează pentru a-şi alege un nou Parlament, relatează AFP.

Bomba a explodat în oraşul Dibs, în apropiere de Kirkuk, în timp ce în nordul ţării insurgenţii au evacuat un birou de vot înainte de a-l arunca în aer, au anunţat un poliţist şi un membru al comisiei electorale.

Circa 20 de milioane de alegători sunt chemaţi la urne, miercuri, pentru a alege 328 de deputaţi dintre cei 9.000 de candidaţi, premierul şiit Nuri al-Maliki fiind considerat favorit.

Irakienii vor opta, până la ora locală 18.00, între peste 9.000 de candidaţi, în timp ce ţara este antrenată de mai multe luni într-o spirală a violenţelor care s-a soldat deja cu peste 3.000 de morţi de la începutul anului.

Premierul şiit, Nuri al-Maliki, este considerat favorit, în pofida unui bilanţ criticat.

În afară de violenţele zilnice, lista problemelor din Irak este lungă: şomaj, corupţie şi servicii publice aproape inexistente.

Dar campania s-a concentrat în special asupra securităţii, într-o ţară în care 25 de irakieni mor în medie în fiecare zi începând din ianuarie.

Aproximativ 90 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore, generând temeri privind o participare slabă la vot a irakienilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici