Trei alerte cu bombă la bănci din Chişinău, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis - FOTO

Trei alerte cu bombă au fost declanşate la bănci din Chişinău, a anunţat poliţia în urma unui apel primit de la angajaţii serviciului de pază, în timp ce preşedintele român Klaus Iohannis este aşteptat marţi după amiază în capitala moldoveană.

1365 afișări
Imaginea articolului Trei alerte cu bombă la bănci din Chişinău, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis - FOTO

Trei alerte cu bombă la bănci din Chişinău, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

UPDATE 11:50 - Cele trei alerte cu bombă de la Chişinău sunt false

Cele trei alerte cu bombă înregistrate marţi dimineaţă la Chişinău sunt false, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei capitalei moldovene, Adrian Jovmit, pentru PRO TV Chişinău.

Precizarea a fost făcută în timp ce a fost înregistrată o a patra alertă cu bombă la o altă filială a Băcii de Economii din sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân. Precedentele alerte au vizat două filiale şi sediul central al Băncii de Economii şi o filială a Băncii Sociale din capitala moldoveană.

Ultimele două alerte cu bombă au venit prin e-mail pe adresa băncii. Potrivit postului de televiziune Publika, în anchetă sunt implicaţi şi specialişti în investigarea infracţiunilor informatice, aceasta fiind prima dată când un asemenea mesaj este anunţat prin e-mail.

UPDATE 11:30 - O nouă alertă cu bombă a fost înregistrată marţi la o altă filială a Băncii de Economii, situată pe strada Columna din Chişinău, în timp ce verificările continuă la sediul central al băncii, relatează PRO TV Chişinău.

O a treia alertă cu bombă a fost înregistrată marţi la filiala Băncii de Economii de pe strada Columna din Chişinău, iar geniştii au fost sosit la faţa locului.

UPDATE 09:55 - Alertă cu bombă la două bănci din Chişinău

"Este vorba despre filialele a două bănci diferite, una se află pe strada Columna, iar alta pe Bănulescu-Bodoni", a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei municipale, Adrian Jovmir pentru portalul Unimedia.md.

Potrivit PRO TV Chişinău, alerta este în desfăşurare la Banca de Economii de pe strada Columna şi la o filială a Băncii Sociale de pe strada Bănulescu-Bodoni.

Cele două bănci se află de trei luni sub administrare specială după ce s-ar fi depistat fraude. Centrul Naţional Anticorupţie, care a iniţiat dosare pe marginea acestor cazuri, a anunţat că valoarea prejudiciului este de aproximativ 28 de miliarde de lei moldoveneşti (1,33 de miliarde de euro).

În urma verificărilor s-a constatat că alerta de la Banca Socială a fost falsă, în clădire nefiind găsite obiecte explozibile, transmite PRO TV Chişinău. Angajaţii băncii au intrat în instituţie pentru a-şi continua activitatea.

La sediul Băncii de Economii continuă însă verificările, anunţă aceeaşi sursă.

Potrivit portalului Unimedia.md, poliţia a primit un apel telefonic în jurul orei 09.00 de la agenţii de pază de la două bănci comerciale din Chişinău, care au anunţat că sediile acestora sunt minate.

Potrivit angajaţilor Băncii Sociale, şeful securităţii instituţiei a primit un mesaj la ora 08.40 prin care era informat că în interiorul clădirii se află un obiect explozibil. Mai multe echipaje de poliţie dar şi genişti se află la faţa locului.

Preşedintele Klaus Iohannis face, marţi şi miercuri, o vizită oficială în R. Moldova, la aproape o săptămână după ce Parlamentul a votat Guvernul condus de Chiril Gaburici, şeful statului având pe agendă convorbiri cu omologul moldovean, cu premierul, dar şi cu liderii principalelor partide politice.

Preşedintele român este aşteptat să ajungă pe aeroportul din Chişinău în jurul orei 15.00, unde va fi întâmpinat de omologul său moldovean, Nicolae Timofti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici