ALERTĂ DE SECURITATE la Beijing: Mai multe ambasade occidentale şi-au avertizat cetăţenii cu privire la posibile ameninţări - FOTO, VIDEO

Poliţia din Beijing a sporit joi măsurile de securitate în jurul unui bar şi într-o zonă comercială frecventate de cetăţeni străini, după ce mai multe ambasade şi-au avertizat cetăţenii cu privire la posibile ameninţări vizând occidentalii, relatează Associated Press în pagina online.

4120 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ DE SECURITATE la Beijing: Mai multe ambasade occidentale şi-au avertizat cetăţenii cu privire la posibile ameninţări - FOTO, VIDEO

ALERTĂ cod galben la Beijing. Mai multe ambasade occidentale şi-au avertizat cetăţenii cu privire la posibile ameninţări (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Ambasadele Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei şi altor state au anunţat că au primit informaţii privind posibile ameninţări vizând occidentalii în zona Sanlitun în preajma Crăciunului şi şi-au avertizat cetăţenii să fie vigilenţi.

Purtătorii de cuvânt ai ambasadelor respective au precizat că nu pot oferi mai multe informaţii cu privire la potenţialele ameninţări.

Zeci de poliţişti, unii înarmaţi cu puşti, erau de pază în zona menţionată, unde se află numeroase magazine cunoscute şi câteva ambasade. Străzile care duc spre zona ambasadelor au fost închise.

Poliţia din Beijing a anunţat joi că a emis o alertă cod galben, pentru a asigura securitatea în perioada de Crăciun.

Conform reglementărilor, alerta cod galben este nivelul cel mai mic pe o scară cu trei trepte privind alerta de securitate în zonele comerciale şi de divertisment şi este emisă în cazul primirii unor ameninţări sau după descoperirea unor dispozitive suspecte.

Poliţia emite în mod obişnuit alertă cod galben în perioada sărbătorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici