Alerte cu bombă în Chişinău. Autorităţile sugerează că ameninţările vin din Rusia şi Belarus

Poliţia din capitala Republicii Moldova, Chişinău, investighează o serie de alerte cu bombă care au avut loc luni în mai multe locaţii, inclusiv la Curtea Supremă a ţării şi la aeroportul internaţional, au anunţat autorităţile.

736 afișări
Imaginea articolului Alerte cu bombă în Chişinău. Autorităţile sugerează că ameninţările vin din Rusia şi Belarus

Poliţia a precizat că cele nouă ameninţări cu bombă au vizat, de asemenea, centre comerciale, spitale şi unităţi medicale.

Ameninţările de luni urmează celor peste 40 de incidente similare care au afectat mica naţiune din afara Uniunii Europene în luna iulie, mai mult de jumătate dintre acestea vizând aeroportul din Chişinău şi provocând perturbări grave ale serviciilor, potrivit AP.

Niciuna dintre zecile de alerte recente din Republica Moldova, care are graniţă comună cu Ucraina, ţară aflată în război, nu s-a dovedit a fi adevărată. Nu a fost descoperit niciun explozibil şi nimeni nu a fost încă acuzat. Cu toate acestea, securitatea aeroporturilor a fost consolidată.

Prim-ministrul moldovean Natalia Gavriliţa a declarat într-un interviu recent pentru Radio Moldova că unele dintre ameninţări au fost localizate la adrese I.P. din Rusia şi Belarus, dar că acestea ar fi putut fi manipulate. Ea a adăugat că au fost făcute solicitări către aceste ţări pentru a investiga.

"Este foarte clar că aceste alerte sunt menite să ne încetinească vigilenţa, să ne ţină ocupaţi, şi să ne testeze reacţia", a adăugat ea.

În aprilie, tensiunile din Moldova au crescut vertiginos după ce o serie de explozii în Transnistria - o regiune separatistă din Moldova susţinută de Rusia, unde Rusia are aproximativ 1.500 de soldaţi - a ridicat temeri că ar putea fi atrasă în războiul Rusiei din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici