Alexei Navalnîi, organizator al protestelor faţă de preşedintele Vladimir Putin, condamnat la 30 de zile de închisoare

Alexei Navalnîi, unul din liderii opoziţiei ruse, a fost condamnat la 30 de zile de închisoare, în urma mitingurilor împotriva preşedintelui Vladimir Putin, a anunţat purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi pe Twitter, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Dpa.

612 afișări
Imaginea articolului Alexei Navalnîi, organizator al protestelor faţă de preşedintele Vladimir Putin, condamnat la 30 de zile de închisoare

Alexei Navalnîi, organizator al protestelor faţă de Putin, condamnat la 30 de zile de închisoare

Un tribunal din Moscova l-a găsit vinovat pe Navalnîi de încălcarea în mod repetat a legislaţiei privind organizarea de demonstraţii, a comunicat Kira Yarmish, purtătoarea de cuvânt a politicianului rus.

Poliţia rusă a reţinut, luni, peste 700 de persoane care participau la demonstraţii anticorupţie în oraşele Sankt Petersburg şi Moscova, iar ministerul rus de Interne anunţă că au existat mai mulţi instigatori în mulţime, relatează site-ul agenţiei Interfax.

Aproximativ 4.500 de persoane au luat parte la protestul neautorizat din centrul Moscovei. Peste 150 dintre acestea au fost reţinute, potrivit ministerului de Interne.

La Sankt Petersburg s-au strâns aproape 3.500 de oameni în parcul Field of Mars, aflat în centrul oraşului. 500 dintre aceştia au fost reţinuţi de către poliţie.

Alexei Navalnîi, unul din principalii lideri ai opoziţiei ruse şi un critic făţiş al preşedintelui Vladimir Putin, a fost arestat la domiciliu înainte de mitingul neautorizat de la Moscova. El urma să participe la protestul programat luni după-amiaza în centrul Moscovei, primind permisiunea de a organiza mitingul pe bulevardul Sakharova, însă ulterior a cerut schimbarea locaţiei, alegând strada Tverskaya, aflată în apropiere de Kremlin. Procuratura Generală a avertizat că ţinerea unui protest în locaţia respectivă ar fi o ilegalitate, astfel că poliţia ar fi forţată să prevină dezordinea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici