Alexis Tsipras l-a felicitat pe liderul opozitei, Mitsotakis, pentru victoria obţinută la alegerile din Grecia

Premierul Alexis Tsipras a anunţat duminică seară că l-a felicitat pe liderul opozitei, Kyriakos Mitsotakis, pentru victoria partidului său, Noua Democraţie, în alegerile legislative anticipate din Grecia, informează postul BBC News.

255 afișări
Imaginea articolului Alexis Tsipras l-a felicitat pe liderul opozitei, Mitsotakis, pentru victoria obţinută la alegerile din Grecia

Alexis Tsipras l-a felicitat pe liderul opozitei, Mitsotakis, pentru victoria obţinută la alegerile din Grecia

"Astăzi, cu capul sus, acceptăm verdictul cetăţenilor. Pentru a aduce Grecia acolo unde este astăzi a trebuit să luăm decizii dificile (cu) un preţ politic greu", a declarat Tsipras.

Conform rezultatelor parţiale, după numărarea a 60% din voturi, Syriza, partidul condus de Tsipras, a obţinut 31,5% din voturi, în timp ce formaţiunea Noua Democraţie are 39,7%.

Estimările actuale indică faptul că Noua Democraţie ar putea obţine majoritatea necesară formării guvernului, întrucât partidul clasat pe primul loc în urma scrutinului primeşte în plus 50 de locuri în urma redistribuirii voturilor acordate partidelor care nu trec de pragul electoral.

Premierul Alexis Tsipras a convocat alegeri parlamentare anticipate după ce formaţiunea Noua Democraţie a câştigat cu un avans de 10% scrutinul europarlamentar de la finalul lunii mai.

Liderul partidului Noua Democraţie, Kyriakos Mitsotakis, care ar putea deveni noul premier al Greciei, este fiul fostului prim-ministru elen Konstantinos Mitsotakis.

Taguri:
grecia,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici