Alexis Tsipras: Syriza vrea majoritatea absolută, pentru a putea negocia cu creditorii Greciei

Alexis Tsipras, preşedintele partidului grec de extremă-stânga Syriza, i-a îndemnat pe alegători să ofere formaţiunii "majoritatea absolută" după scrutinul de duminică, pentru a avea forţa de a negocia cu creditorii internaţionali.

145 afișări
Imaginea articolului Alexis Tsipras: Syriza vrea majoritatea absolută, pentru a putea negocia cu creditorii Greciei

Alexis Tsipras: Syriza vrea majoritatea absolută, pentru a putea negocia cu creditorii Greciei

 

"Ştim că suntem la un pas de majoritatea absolută în Parlament. Majoritatea absolută este o necesitate, pentru a avea libertatea de a putea negocia de pe o poziţie puternică", a declarat Tsipras într-o conferinţă de presă.

Formaţiunea de extremă-stânga Syriza este favorită în scrutinul parlamentar anticipat programat duminică în Grecia.

"Ziua de 25 ianuarie va fi una istorică dacă poporul grec va vrea; nu vrem doar o simplă victorie a partidului Syriza, ci un triumf istoric al poporului", a explicat Tsipras.

"Syriza respectă instituţiile europene şi tratatele, dar Troica (n.red. - BCE/CE/FMI) nu face parte din aceste tratate. După alegeri, nu va exista niciun memorandum de austeritate, nicio Troică, nici un premier Antonis Samaras, nici puterile politice care au dus poporul grec la dezastru", a insistat Alexis Tsipras.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici