Ambasada Rusiei la Bucureşti a răspuns acuzaţiilor Ambasadei americane: "SUA au invadat Vietnam, Afganistan, Irak, Siria"

  • Ambasada Rusiei la Bucureşti a răspuns la o zi după ce Ambasada americană a scris pe Facebook despre invaziile ruseşti din Republica Moldova, Georgia şi Ucraina.
  • Ambasada Rusă în România a răspuns că Rusia a menţinut şi menţine pacea şi securitatea în lume oferind mai multe exemple.
  • Diplomaţii ruşi au prezentat şi o serie de invazii americane încă din perioada Războiului Rece.
31933 afișări
Imaginea articolului Ambasada Rusiei la Bucureşti a răspuns acuzaţiilor Ambasadei americane: "SUA au invadat  Vietnam, Afganistan, Irak, Siria"

Ambasada Rusiei la Bucureşti a dat un răspuns oficial la postarea de pe Facebook a Ambasadei Statelor Unite în România. Ambasada a scris că "Rusia menţine pacea şi securitatea" oferind mai multe exemple:

"• În Republica Moldova Rusia a oprit războiul civil.
• În Osetia de Sud trupele ruse de menţinerea păcii auprotejat civilii de agresiunea armată a regimului M. Saakaşvili.
• În Crimeea, localnicii au votat pentru reunificarea cu Rusia după venirea neonaziştilor la putere în Kiev.
• În Siria, un guvern legal a apelat la Rusia pentru ajutor în lupta cu organizaţia teroristă ISIS. Drept urmare, 95% din întregul teritoriu sirian a fost eliberat de militanţi.
• Zilele trecute, Rusia în cadrul operaţiunii OCDB la invitaţia preşedintelui Kasîm-Iomart Tokaev, a trimis trupe de menţinere a păcii în Kazahstan pentru a stabiliza şi normaliza situaţia din ţară."

Ambasada Rusă a scris şi despre misiunile militare americane de după cel de-al doilea război mondial:

"• utilizarea armelor nucleare împotriva oraşelor paşnicejaponeze Hiroshima şi Nagasaki şi introducerea trupelor în Japonia... şi americanii tot nu au mai plecat...
• ocupaţia postbelică a Germaniei... şi americanii tot nu au mai plecat...
• introducerea trupelor pe teritoriul Republicii Coreea... şi americanii tot nu au mai plecat...
• CIA a sponsorizat operaţiunea militară împotriva Cubei în 1961...
• invazia Vietnamului în 1964... şi zeci de mii de victime paşnice inclusiv din folosirea în masă a substanţelor chimice pentru distrugerea vegetaţiei...
• bombardamente asupra Iugoslaviei în 1999... şi de atunci, una dintre cele mai mari baze americane, Camp Bondsteel, se află în Kosovo.. .
• Invazia Afganistanului în 2001... şi o evadare ruşinoasă în august anul trecut dintr-o ţară săracă, unde militarii americani au ucis mii de civili în timpul operaţiunilor antiteroriste
• invazia Irakului în 2004... şi ordinul unui milion de victime paşnice şi apariţia ISIS
• bombardamentul din 2011 al Libiei... şi războiul civil continuă în ţară...
• intervenţie în Siria în 2014... şi împotriva voinţei guvernului ţării, armata SUA a stabilit controlul asupra zonelor petroliere..."


"Încă există peste 730 de baze militare americane în toată lumea. În comparaţie, URSS şi-a retras toate trupele de pe teritoriul Europei de Est (începând din România în 1958. şi a terminat în Germania de Est la începutul anilor 1990)" a mai scris misiunea diplomatică a Rusiei la Bucureşti.


În încheiere ambasada a adresat o întrebare retorică: "Simţiţi diferenţa... Cine este agresorul aici?"

Postarea vine la o zi după ce Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a scris pe Facebook"Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992... şi nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia în 1991-1993 şi apoi în 2008... şi nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina în 2014... şi nu a mai plecat. Vedeţi un tipar aici? Cine este agresorul?".  Cele două state au avut o rundă de negocieri luni la Geneva cu privire la criza din Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici