Ambasadele Turciei şi Italiei din Tripoli, vizate de rachete lansate de forţele armate din estul Libiei

O serie de rachete au aterizat în apropierea ambasadelor Turciei şi Italiei din Tripoli de către forţele armate care controlează estul Libiei, atacul fiind condamnat de Uniunea Europeană, informează Reuters.

1117 afișări
Imaginea articolului Ambasadele Turciei şi Italiei din Tripoli, vizate de rachete lansate de forţele armate din estul Libiei

ambasadele Turciei şi Italiei din Tripoli, vizate de rachete lansate de forţele armate din estul Libiei

Armata Naţională Libiană (LNA) condusă de generalul Khalifa Haftar bombardează Tripoli de luni de zile ca parte a unui război care a început deja de un an pentru a controla oraşul, provocând patru cincimi din decesele civile în conflictul din acest an, au anunţat Naţiunile Unite.

Cu toate acestea, sprijinul militar turc pentru guvernul Acordului Naţional (GNA), recunoscut internaţional, a ajutat forţele guvernamentale să împiedice avansarea ANL către mai multe zone în ultimele săptămâni, ameninţând să pună capăt campaniei lui Haftar din vestul Libiei.

Ambasadorul Turciei a transmis pentru Reuters un mesaj că o rachetă de tip Grad a lovit clădirea Înaltei Curţi de lângă ambasadă şi o alta a aterizat lângă Ministerul de Externe.

Ministerul de Externe al Italiei a declarat pe Twitter că zona din apropierea reşedinţei ambasadorului italian a fost lovită, provocând cel puţin două decese. "Italia condamnă cu tărie încă un atac al forţelor Haftar", a spus acesta.

Într-o declaraţie, UE a condamnat ceea ce a numit „cel mai recent dintr-o serie de bombardamente şi atacuri directe împotriva civililor, atribuite forţelor lui Haftar”.

De asemenea, rachetele au aterizat în jurul portului oraşului, unde agenţia de migraţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite a trebuit să abandoneze o operaţiune de debarcare a migranţilor care au fost salvaţi de pe mare.

Purtătorul de cuvânt al LNA, Ahmed Mismari, a negat, vineri seară, că ar fi vizat ambasade, acuzând forţele pro-GNA de a acoperi zonele pe care le deţin pentru a incita opinii împotriva ANL.

Autorităţile locale au declarat că exploziile puternice care au avut loc miercuri seară au fost cauzate de o problemă de depozitare a muniţiilor vechi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici