Ambasadorul rus nu vrea predarea "Istoriei românilor" în R. Moldova

Ambasadorul rus la Chişinău, Valeri Kuzmin, s-a declarat, marţi seara, cu ocazia festivităţii de inaugurare a Zilelor literaturii şi spiritualităţii ruse, împotriva predării "Istoriei românilor" în şcolile din Republica Moldova, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia online.

704 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul rus nu vrea predarea "Istoriei românilor" în R. Moldova

Ambasadorul rus nu vrea predarea "Istoriei românilor" în R. Moldova

"Toţi mă întreabă de ce sunt nemulţumit de predarea Istoriei românilor în şcolile din R. Moldova. Îmi place istoria românilor, însă nu-mi place cursul de istorie a românilor care s-a predat mult timp în această ţară şi care de fapt este bazat pe rusofobie şi stereotipuri antiruse", a declarat Kuzmin.

Deşi a fost prezent la acest eveniment în calitate de invitat de onoare, prim-vicepreşedintele Parlamentului moldovean, Serafim Urechean, nu i-a dat nici o replică ambasadorului rus, Valeri Kuzmin, preferând să-şi citească mesajul de salut pregătit din timp.

"Îmi voi permite să mă folosesc de câteva notiţe ca nu cumva să politizez acest eveniment cultural care are un anumit scop", a spus, în debutul discursului său, Serafim Urechean.

Premierul moldovean, Vlad Filat, a declarat recent că Istoria Românilor va reveni în şcolile din Republica Moldova, unde va înlocui Istoria Integrată, introdusă în programa şcolară în urmă cu trei ani. El nu a precizat însă când va avea loc această schimbare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici