Ambasadorul SUA în România, despre legile Justiţiei: Urmărim foarte atent ce se întâmplă în Parlament. Avem îngrijorări foarte serioase privind propunerile ministrului Justiţiei

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a declarat luni, într-un interviu pentru ziarul Express de Banat, că Washingtonul manifestă îngrijorări serioase privind propunerile ministrului Justiţiei pentru modificarea legilor Justiţiei, iar dezbaterile din Parlament sunt urmărite atent.

1169 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA în România, despre legile Justiţiei: Urmărim foarte atent ce se întâmplă în Parlament. Avem îngrijorări foarte serioase privind propunerile ministrului Justiţiei

Ambasadorul SUA în România, despre legile Justiţiei: Urmărim foarte atent ce se întâmplă în Parlament. Avem îngrijorări foarte serioase privind propunerile iniţiale ale ministrului Justiţiei

"În ceea ce priveşte pachetul de legi ale Justiţiei, pregătit iniţial de către ministrul Justiţiei şi preluat acum de către Parlament, urmărim foarte atent ce se întâmplă şi aşteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament şi care va fi forma finală rezultată din comisia juridică. Aşa cum aţi menţionat, avem îngrijorări foarte serioase privind propunerile iniţiale ale ministrului Justiţiei. Motivul îngrijorării noastre este acela că, în ultimii 15 ani, România a dus o luptă din ce în ce mai credibilă împotriva corupţiei de nivel înalt şi mediu", a spus Klemm.

Diplomatul american a transmis că, dintre toate statele din această parte a Europei, România desfăşoară cea mai credibilă activitate îndreptată împotriva corupţiei.

"România a creat independenţă judiciară, a înfiinţat instituţii care se ocupă cu descoperirea infracţiunilor de corupţie, mă refer aici în principal la DNA. În ce priveşte situaţia din regiune, Statele Unite cred că România este ţara cu cea mai credibilă luptă împotriva corupţiei. Desigur, se mai pot face multe lucruri în ceea ce priveşte prevenţia şi educaţia, însă, în ceea ce priveşte anchetarea celor care fură de la stat, rezultatele României sunt excepţionale în această parte a lumii", a mai precizat Hans Klemm.

Întrebat dacă observă o tentativă de afectare a progreselor înregistrate de România în domeniul Justiţiei, ambasadorul SUA a transmis că îngrijorări privind lupta anticorupţie au existat în contextul modificărilor propuse de ministrul Justiţiei.

"Am fost îngrijoraţi cu privire la pachetul iniţial de legi prezentat de ministrul Justiţiei, care ar reprezenta paşi înapoi în privinţa indepedenţei justiţiei şi a puterii procuraturii împotriva corupţiei. Urmărim foarte atent ce s-a întâmplat în Parlament săptămâna trecută şi ce se întâmplă săptămâna aceasta şi care va fi forma finală a legilor care vor ieşi din comisia parlamentară", a mai spus Klemm, în interviul pentru Express de Banat.

Tot luni, Departamentului de Stat al SUA a transmis "preocupare" privind propunerile discutate în Parlament pe tema legilor Justiţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici