Angela Merkel intensifică presiunile asupra SPD pentru prelungirea coaliţiei guvernamentale. Martin Schulz nu exclude nicio posibilitate

Angela Merkel, cancelarul în exerciţiu al Germaniei şi liderul formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a intensificat luni presiunile asupra Partidului Social-Democrat (SPD) pentru prelungirea coaliţiei guvernamentale, argumentând că naţiunea şi Uniunea Europeană au nevoie de stabilitate.

614 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel intensifică presiunile asupra SPD pentru prelungirea coaliţiei guvernamentale. Martin Schulz nu exclude nicio posibilitate

Angela Merkel intensifică presiunile asupra SPD pentru prelungirea coaliţiei guvernamentale

"Vor fi alegeri europarlamentare în 2019, astfel că sunt aşteptări mari să asumăm poziţii politice", a declarat Angela Merkel, citată de site-ul agenţiei Reuters, referindu-se la planul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru intensificarea integrării economice în Uniunea Europeană.

Conflictele din Orientul Mijlociu, tensiunile cu Rusia şi relaţiile cu Statele Unite sunt factori care necesită o "Germanie capabilă să acţioneze", a adăugat Angela Merkel.

Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

În urmă cu o săptămână, Partidul Social-Democrat reiterase refuzul prelungirii coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalând dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eşecului discuţiilor exploratorii cu celelalte partide. Însă preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor în scopul formării unei coaliţii guvernamentale, excluzând posibilitatea convocării alegerilor anticipate.

Martin Schulz nu exclude nicio posibilitate înaintea discuţiilor exploratorii cu CDU

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat din Germania, pare să îşi fi modificat poziţia, anunţând luni că nu exclude nicio posibilitate înaintea negocierilor exploratorii cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel.

Martin Schulz, care după eşecul electoral din septembrie a anunţat categoric trecerea SPD în opoziţie, a afirmat luni că nu exclude nicio posibilitate înaintea discuţiilor exploratorii.

"Nicio opţiune nu poate fi exclusă", a spus liderul social-democrat, citat de site-ul RP-online.de.

Angela Merkel, cancelarul în exerciţiu al Germaniei şi liderul formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a intensificat luni presiunile asupra SPD pentru prelungirea coaliţiei guvernamentale.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici