Republica Moldova cere sprijinul NATO pentru dezvoltarea capabilităţilor militare

Eugen Sturza, ministrul Apărării de la Chişinău, a cerut, luni, sprijinul NATO pentru implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare, cu ocazia unei întrevederi cu locţiitorul asistentului secretarului general NATO, potrivit Unimedia.info.

1653 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova cere sprijinul NATO pentru dezvoltarea capabilităţilor militare

Republica Moldova cere sprijinul NATO pentru dezvoltarea capabilităţilor militare

Sturza şi Jonathan Parish, locţiitorul asistentului secretarului general NATO pentru Politici de Apărare şi Planificare, au avut luni o întrevedere la Bruxelles. Dialogul dintre cei doi s-a bazat pe proectele derulate de Alianţa Nord-Atlantică în Republica Moldova, dar şi participarea trupelor moldovene la misiunea KFOR din Kosovo.

Ministrul moldovean al Apărării a apreciat contribuţia NATO în implementarea primei faze a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI). Totodată, Sturza a lăugat sprijinul oferit de NATO prin expertiza oferită la elaborarea documentelor strategice în domeniul apărării, făcând referire la Strategia Naţională de Apărare şi la Strategia Militară a Republicii Moldova.

De asemenea, Sturza a subliniat că unul dintre obiectivele Guvernului de la Chişinău îl reprezintă reforma sectorului de Apărare. În acest sens, a solicitat sprijinul NATO pentru implementarea fazei a doua a DCBI, care presupune dezvoltarea capabilităţilor militare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici