Rusia avertizează în privinţa posibilităţii "unui scenariu apocaliptic" în Peninsula Coreea

Igor Morgulov, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, a avertizat, luni, că este posibilă dezvoltarea unui scenariu apocaliptic în Peninsula Coreea, însă a adăugat că Moscova speră că toţi actorii implicaţi vor acţiona raţional, relatează site-ul agenţiei Tass.

19702 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează în privinţa posibilităţii "unui scenariu apocaliptic" în Peninsula Coreea

Rusia avertizează în privinţa posibilităţii "unui scenariu apocaliptic" în Peninsula Coreea

”Nu putem închide ochii în faţa posibilităţii dezvoltării unui scenariu apocaliptic în Peninsula Coreea. Sper că bunul simţ, raţiunea, pragmatismul şi instinctul de auto-conservare să prevaleze în rândul partenerilor noştri pentru a evita un astfel de scenariu”, a declarat Morgulov.

Tensiunile din Peninsula Coreea rămân la cote ridicate, din moment ce Phenianul continuă să-şi dezvolte programele balistice, iar SUA şi aliaţii regionali efectuează în mod regulat exerciţii militare.

”Am spus Coreei de Nord în repetate rânduri că statutul ei de putere nucleară este inacceptabil. Cred că atât testele nucleare nord-coreene, cât şi exerciţiile militare americane reprezintă factori negativi. Rusia a prezentat un plan pentru reducerea tensiunilor care nu a fost refuzat până în prezent nici de Washington, nici de Phenian”, a precizat diplomatul rus.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici