Viziunea lui Emmauel Macron privind revigorarea Europei, mai greu de realizat fără o Germanie "puternică"

Viziunea preşedintelui francez Emmanuel Macron privind revigorarea Europei va fi mai greu de realizat dacă Franţa nu are alături o Germanie "puternică drept partener", a declarat, Benjamin Griveaux, un purtător de cuvânt al Administraţiei de la Paris, informează agenţia de ştiri Reuters.

169 afișări
Imaginea articolului Viziunea lui Emmauel Macron privind revigorarea Europei, mai greu de realizat fără o Germanie "puternică"

Viziunea lui Emmauel Macron privind revigorarea Europei, mai greu de realizat fără o Germanie "puternică"

"În mod natural ne uităm cu mare atenţie la tot ceea ce ar putea ajuta la stabilizarea situaţiei politice (în Germania) deoarece fără un partener puternic va fi în mod evident mai dificil să fie realizat ambiţiosul proiect european al preşedintelui", a declarat Griveaux.

În ultimele luni, Macron şi cancelarul german Angela Merkel au discutat în repetate rânduri despre dorinţa comună a Franţei şi Germaniei de a conduce eforturile de aprofundare a cooperării la nivelul UE.

Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Ulterior, liderii Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania şi-au exprimat deschiderea pentru prelungirea coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici