Anchetă în Germania vizând un model BMW care nu respectă standardele de poluare

Procurorii din oraşul german Munchen au iniţiat, miercuri, o investigaţie preliminară privind un model auto BMW care ar fi dotat cu un soft destinat manipulării emisiilor poluante în timpul testelor, informează site-ul agenţiei Reuters.

980 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Germania vizând un model BMW care nu respectă standardele de poluare

Anchetă în Germania vizând un model BMW care nu respectă standardele de poluare

Potrvit grupului de lobby pentru protecţia mediului Deutsche Umwelthilfe (DUH), modelul BMW Seria 3-320d, dotat cu tehnologie diesel Euro 6, emite concentraţii de oxid de nitrogen (NOx) de şapte ori mai mari decât limita admisă.

Un purtător de cuvânt al companiei BMW a dat asigurări că vehiculele de acest tip respectă toate normele în materie de poluare. Compania auto germană a luat notă de investigaţia procurorilor din Munchen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici