Anchetă în Marea Britanie privind acte de pedofilie comise de fostul premier Edward Heath

Autorităţile britanice au declanşat o investigaţie privind cazuri vechi de pedofilie în care ar fi fost implicat fostul premier conservator britanic Edward Heath, informează BBC News online.

356 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Marea Britanie privind acte de pedofilie comise de fostul premier Edward Heath

Anchetă în Marea Britanie privind acte de pedofilie comise de fostul premier Edward Heath (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ancheta este efectuată de Poliţia metropolitană londoneză, dar şi de autorităţile din comitatele Wiltshire, Kent şi Jersey.

Potrivit BBC, poliţia din Wiltshire a extins o anchetă care viza un patron de bordel din anii 1990 după ce acesta a declarat că în abuzurile de tip infantil a fost implicat fostul premier Edward Heath.

Fundaţia caritabilă "Sir Edward Heath" a exprimat încredere că ancheta va fi corectă şi va stabili nevinovăţia fostului lider politic.

Conform unor surse, investigaţia ar viza abuzuri sexuale de tip pedofil comise în anii 1960-1980 în locaţii din sudul Angliei şi din Londra.

Poliţia din comitatul Kent a confirmat că a primit o reclamaţie privind un caz de viol comis în anii 1960. "Victima a reclamat că sir Edward Heath a comis agresiunea sexuală. Sunt efectuate cercetări şi vom obţine o prezentare detaliată din partea victimei", au comunicat autorităţile.

Sir Edward Richard George Heath a trăit în perioada 9 iulie 1916 – 17 iulie 2005, fiind premier al Marii Britanii în perioada 1970-1974 şi lider al Partidului Conservator în intervalul 1965-1975.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici