Angela Merkel exprimă recunoştinţă pentru onoarea de a conduce Germania 16 ani

Cancelarul Angela Merkel a exprimat recunoştinţă, în discursul rostit cu ocazia ceremoniei organizate la finalul mandatelor, pentru onoarea de a fi condus Germania timp de 16 ani.

899 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel exprimă recunoştinţă pentru onoarea de a conduce Germania 16 ani

Sursa foto: profimedia

O ceremonie militară a avut loc joi seară în centrul Berlinului, la finalul mandatelor cancelarului Angela Merkel, care a condus Germania din noiembrie 2005.

La ceremonia desfăşurată la sediul Ministerului german al Apărării au asistat oficiali de rang înalt, inclusiv preşedintele Frank-Walter Steinmeier, precum şi oameni de rând.

"Când stau astăzi în faţa dumneavoastră, am în primul rând recunoştinţă şi mă simt umilă, pentru funcţia pe care am putut să o deţin atât de mult timp. Vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o", a afirmat Angela Merkel.

Angela Merkel a mulţumit personalului medical implicat în îngrijirea persoanelor bolnave de COVID-19. "Meritaţi mulţumiri speciale şi cea mai mare apreciere", a subliniat Angela Merkel.

"Cei 16 ani în care am fost cancelar au fost plini de evenimente şi de provocări. M-am confruntat cu provocări atât la nivel politic, cât şi personal, dar, în acelaşi timp, am şi un sentiment de împlinire", a spus Angela Merkel, amintind de criza financiară din 2008 şi de afluxul de imigranţi extracomunitari din 2015.

"Pandemia din ultimii doi ani arată cât de importantă este încrederea în politicieni, în ştiinţă şi în discursul social, dar şi cât de fragilă poate fi această încredere. Democraţia noastră înfloreşte în funcţie de capacitatea de a ne examina şi a ne corecta, depinzând de echilibrul între interese şi de respectul reciproc. Democraţia trăieşte din solidaritate şi încredere", a subliniat Angela Merkel.

Mandatul Angelei Merkel se va încheia peste câteva zile, când va fi instalat în funcţia de cancelar Olaf Scholz, susţinut de coaliţia formată de Partidul Social-Democrat (SPD), Alianţa '90/Verzi şi Partidul Liber-Democrat (FDP).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici