Angela Merkel face o vizită la Chişinău pe 22 august. Ce spune premierul Moldovei despre mesajul pe care îl va transmite cancelarul german

Cancelarul german Angela Merkel urmează să efectueze o vizită în Republica Moldova pe 22 august, în cadrul căreia se va întâlni cu premierul Vlad Filat, preşedintele Nicolae Timofti şi liderii partidelor parlamentare.

484 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel face o vizită la Chişinău pe 22 august. Ce spune premierul Moldovei despre mesajul pe care îl va transmite cancelarul german

Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul acestei vizite, cancelarul german va susţine, de asemenea, un discurs public la Palatului Republicii şi va participa la un ceremonial de depunere de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare, relatează ProTV Chişinău.

"Investiţiile germane în economia moldoveană sunt foarte importante. Nu mă refer doar la ponderea acestor investiţii. Acest mesaj politic puternic pe care urmează să-l transmită Merkel în urma acestei vizite cu siguranţă va servi ca argument în plus pentru ca potenţiali investitori germani să vină în Republica Moldova să investească", a declarat Filat pentru postul Europa Liberă.

Şeful Guvernului a adăugat că are aşteptări importante de la această vizită. "Aştept ca în cadrul vizitei, dincolo de discuţiile pe care urmează să le avem, Merkel să transmită un mesaj forte clar pentru întreaga societate care, dincolo de aşteptările pe care le avem faţă de apropierea de Uniunea Europeană (UE), este probabil un mesaj necesar pentru ca să înţelegem că trebuie să fim consolidaţi", a continuat Filat.

Premierul moldovean a apreciat că Merkel cunoaşte foarte bine ce înseamnă o societate care a fost divizată şi ulterior reunificată. "Sper că mesajul domniei sale va fi auzit şi înţeles de către cei care au capacitatea şi posibilitatea să contribuie la consolidarea societăţii noastre. Suntem în plină pregătire”, a spus el.

Implicarea directă a cancelarului german a fost hotărâtoare, în opinia sa, în relansarea negocierilor în format 5+2. "Implicarea doamnei cancelar, vreau să subliniez, a fost şi rămâne hotărâtoare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, a conchis Filat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici