Ankara a respins acuzaţiile lansate de Moscova şi de Damasc

Ministerul turc al Afacerilor Externe a respins joi acuzaţiile lansate de Damasc şi de Moscova cu privire la punerea în pericol a pasagerilor aflaţi la bordul unui avion sirian interceptat miercuri pe teritoriul turc pentru un control asupra încărcăturii de la bord.

245 afișări
Imaginea articolului Ankara a respins acuzaţiile lansate de Moscova şi de Damasc

Recep Tayyip Erdogan (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Îngrijorările exprimate cu privire la punerea în pericol a vieţii pasagerilor şi a siguranţei acestora sunt nefondate", a afirmat ministerul într-un comunicat.

"De la aterizarea avionului au fost luate toate măsurile pentru a asigura securitatea pasagerilor şi pentru a răspunde nevoilor acestora", subliniază comunicatul, precizând că aceştia au fost invitaţi să meargă în sala de aşteptare din aeroport până la finalizarea operaţiunilor de control, dar că cei mai mulţi au preferat să rămână la bord.

Totodată, în comunicat se precizează că "o echipă sanitară şi o ambulanţă au fost în alertă" pe timpul procedurii.

Echipajul avionului, care efectua un zbor de la Moscova la Damasc, a fost informat că aparatul de zbor va fi controlat  "în timp ce survola Marea Neagră, având astfel posibilitatea de a face cale întoarsă", a adăugat ministerul citat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici