Apel pentru lansarea unei anchete internaţionale asupra prăbuşirii aeronavei prezidenţiale poloneze

Preşedintele Fundaţiei Katin a cerut Guvernului polonez să facă apel în vederea lansării unei anchete internaţionale asupra cauzelor prăbuşirii aeronavei prezidenţiale poloneze, la 10 aprilie, lângă Smolensk, în vestul Rusiei, relatează site-ul postului Radio Polonia.

15 afișări
Imaginea articolului Apel pentru lansarea unei anchete internaţionale asupra prăbuşirii aeronavei prezidenţiale poloneze

Apel pentru lansarea unei anchete internaţionale asupra prăbuşirii aeronavei prezidenţiale poloneze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Profesorul Jacek Trznadel, preşedintele Fundaţiei Katin, a adresat o scrisoare premierului polonez Donald Tusk. "Din cauza importanţei excepţionale a prăbuşirii aeronavei la 10 aprilie, lângă Smolensk, în care preşedintele Lech Kaczynski şi conducători ai unor instituţii-cheie ale statului polonez au murit, şi pentru că (acest lucru) nu s-a întâmplat în Polonia, vă cer, domnule premier, crearea unei comisii internaţionale independente în vederea analizării cauzelor (acestui) dezastru".

În opinia lui Trznadel, rolul acestei comisii, alcătuită din experţi internaţionali, ar fi extrem de importantă pentru atitudinea opiniei publice faţă de circumstanţele în care s-a produs accidentul, în care au fost ucise 96 de persoane.

Lech Kaczynski se îndrepta către o ceremonie de comemorare a masacrului de la Katin, atunci când s-a prăbuşit avionul. Investigaţiile asupra cauzelor acestei tragedii continuă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici