Aproape 8.000 de poliţişti din Turcia, demişi pentru presupuse legături cu lovitura de stat

Aproape 8.000 de membri ai forţelor de poliţie din Turcia, inclusiv din Istanbul şi Ankara au fost demişi, din cauza presupuselor legături cu tentativa de lovitură de stat, a declarat luni un înalt oficial de securitate pentru Reuters.

3112 afișări
Imaginea articolului Aproape 8.000 de poliţişti din Turcia, demişi pentru presupuse legături cu lovitura de stat

Aproape 8.000 de poliţişti din Turcia, demişi pentru presupuse legături cu lovitura de stat (Imagine Hepta)

Autorităţile turce au arestat sau demis mii de persoane suspectate că ar avea legătură cu organizarea şi punerea în aplicare a loviturii de stat din Turcia.

Cel puţin 99 de persoane care ar fi fost implicate în organizarea loviturii de stat din Turcia au fost arestate la Ankara, a anunţat luni portalul de ştiri Haberler. Printre cei arestaţi se numără şi general de brigadă Haqan Evrim, informează TASS.

Anterior, postul de televiziune Haber Turk a anunţat că 12 generali şi un amiral au fost arestaţi în Turcia, în cursul dimineţii de luni.

Ministrul Justiţiei de la Ankara, Bekir Bozdag, a anunţat, duminică, că aproximativ 6.000 de persoane au fost reţinute în legătură cu lovitura de stat eşuată din Turcia.

Oficialul de a Ankara a precizat că ancheta în acest caz este în curs de desfăşurare, aşa că numărul persoanelor arestate va creşte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici