Aproape o cincime din suprafaţa arabilă a Chinei ar putea fi prea poluată pentru a fi cultivată

Aproape o cincime din suprafaţa arabilă a Chinei este prea poluată pentru a putea fi utilizată în agricultură, estimează unii oameni de ştiinţă, în timp ce autorităţile afirmă că terenurile aflate în această situaţie reprezintă circa 2% din total.

320 afișări
Imaginea articolului Aproape o cincime din suprafaţa arabilă a Chinei ar putea fi prea poluată pentru a fi cultivată

Aproape o cincime din suprafaţa arabilă a Chinei ar putea fi prea poluată pentru a fi cultivată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Terenuri de peste 8 milioane de acri (3,2 milioane de hectare) de teren agricol, reprezentând circa 2% din suprafaţa arabilă totală a Chinei de 337 milioane de acri (136,4 milioane de hectare), nu pot fi folosite pentru agricultură din cauza poluării cu metale grele şi substanţe chimice, a declarat secretarul de stat Wang Shiyuan, citat de publicaţia International Business Times.

Unii oameni de ştiinţă estimează, însă, că o suprafaţă de până la 60 de milioane de acri (24,3 milioane de hectare), reprezentând circa o cincime din total, este inadecvată producţiei de alimente.

Problema poluării terenurilor este secundară unor preocupări precum smogul şi contaminarea apei, a spus Wang.

Îngrijorarea privind situaţia suprafeţelor agricole este însă în creştere, ca urmare a informaţiilor din presă privind recolte contaminate.

Dezvoltarea accelerată a industriei în China, nerespectarea legislaţiei de protejare a mediului şi utilizarea excesivă de îngrăşăminte chimice a condus la poluarea cu diverse substanţe, inclusiv plumb, cadmiu şi pesticide.

O analiză a statului a evidenţiat un grad de poluare mediu sau sever pe suprafeţe care totalizează 8,3 milioane de acri, a declarat Wang.

"Pe aceste terenuri nu mai poate fi continuată producţia agricolă", a spus el.

Guvernul de la Beijing intenţionează să cheltuiască miliarde de yuani (1 miliarde de yuani - 165 milioane de dolari) pentru reducerea nivelului de poluare, cu un termen limită stabilit pentru 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici