Aproximativ 2.000 de persoane, blocate în oraşul filipinez Marawi asediat de militanţi islamişti

Elicoptere ale Armatei au lansat rachete asupra poziţiilor militanţilor islamişti din oraşul Marawi, în timp ce cresc temerile în privinţa celor aproximativ 2.000 de persoane blocate în oraşul asediat, informează AFP.

258 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 2.000 de persoane, blocate în oraşul filipinez Marawi asediat de militanţi islamişti

Aproximativ 2.000 de persoane, blocate în oraşul filipinez Marawi asediat de militanţi islamişti

Preşedintele Rodrigo Duterte a impus lege marţială în sudul statului, după izbucnirea luptelor, pentru a avertiza militanţii islamişti afiliaţi ai SI ce încearcă să fondeze un califat local.

Luptele de stradă şi campania de bombardare a Armatei nu au reuşit să pună capăt crizei din Marawi, unul dintre cele mai mari oraşe musulmane din Filipine, cu o o populaţie majoritar catolică.

Autorităţile şi-au exprimat îngrijorarea în privinţa celor rămaşi în continuare în zonele militanţilor.

Ne trimit mesaje şi ne solicită ajutorul”, a declarat Zia Alonto Adiong, purtător de cuvânt al Comitetului pentru administrarea crizei provinciale, făcând referire la cele 2.000 de persoane ce nu au putut părăsi oraşul.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a anunţat că oamenii mor din cauza condiţiilor extreme şi a ”gloanţelor rătăcite”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici