Arhiva foto a agenţiei de ştiri din Liban a fost furată. Aceasta are imagini din ultimii 62 de ani

Arhiva foto a agenţiei de ştiri din Liban, care conţine imagini din ultimii 62 de ani, a fost furată. Furtul are loc pe fondul unei crize economice şi politice de proporţii.

1321 afișări
Imaginea articolului Arhiva foto a agenţiei de ştiri din Liban a fost furată. Aceasta are imagini din ultimii 62 de ani

Sursa foto: Profimedia

Hoţii au pătruns în sediul agenţiei de ştiri de stat din Liban şi au furat un server care conţinea arhiva sa foto, au anunţat oficialii, potrivit BBC. Angajaţii Agenţiei Naţionale de Ştiri din Beirut au găsit o uşă spartă şi au constatat că serverul care conţine fotografii ale evenimentelor din 1961 încoace şi cinci calculatoare au dispărut.

Arhiva include imagini din timpul războiului civil din 1975-1990. Ministrul Informaţiilor, Ziad Makary, a descris furtul ca fiind o „crimă de proporţii naţionale". Ulterior, ministrul a spus că doar o parte din arhiva foto a fost luată şi că ministerul are o copie a bazei de date. Acesta a precizat că este în curs o anchetă pentru a-i găsi pe hoţi.

Incidentul s-a produs în timp ce Libanul trece printr-o criză economică uriaşă. Moneda sa a pierdut peste 95% din valoare, iar rata anuală a inflaţiei a urcat la 170% anul trecut.

Peste 80% din populaţie trăieşte în sărăcie şi îşi permite cu greutate să cumpere alimente şi medicamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici