O asistentă din Lleida, care a adminstrat vaccinurile împotriva COVID-19 într-un centru de bătrâni, a fost depistată cu SARS-CoV-2

  • O asistentă medicală a fost testată pozitiv cu COVID-19, la 24 de ore după ce a administrat vaccinurile împotriva COVID-19, într-un azil de bătrâni.
  • Asistenta administra vaccinul într-un centru de bătrâni din Lleida, Spania
  • Surse din Departamentul de Sănătate au declarat că riscul de infectare este minim, deoarece asistenta purta echipamentul necesar de protecţie, mască şi mănuşi.
35819 afișări
Imaginea articolului O asistentă din Lleida, care a adminstrat vaccinurile împotriva COVID-19 într-un centru de bătrâni, a fost depistată cu SARS-CoV-2

O asistentă din Lleida, care a adminstrat vaccinurile împotriva COVID-19 într-un centru de bătrâni, a fost depistată cu SARS-CoV-2. Atât cei 4 colegi ai săi, din echipa de vaccinare, cât şi cei 66 de rezidenţi ai centrului de bătrâni, au fost izolaţi preventiv. Conducerea a început testarea în rândul angajaţilor. După prima serie de testare, un alt angajat al azilului din Lleida a fost găsit pozitiv, dar acest caz nu are legătură cu echipa care se ocupa de vaccinare şi nu mai fusese la serviciu de mai multe zile.

Surse din Departamentul de Sănătate au declarat că riscul de infectare este minim, deoarece asistenta purta echipamentul necesar de protecţie, mască şi mănuşi. Totodată, cei care au administrat vaccinul au petrecut mai puţin de 15 minute cu rezidenţii azilului, timpul maxim prevăzut de protocoalele medicale. ”În condiţiile în care protocolul măsurilor de protecţie este respectat şi persoana infectată poartă mască şi echipament, şansele de infectare ale unei alte persoane sunt minime”, declară un purtător de cuvânt al centrului de bătrâni.

Până acum, Departamentul de Sănătate nu a identificat sursa infectării pentru asistenta în cauză şi o anchetă epidemiologică este în derulare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici