Asma al-Assad, soţia preşedintelui sirian, va fi adăugată pe lista cu sancţiuni a UE

Asma al-Assad, soţia născută în Marea Britanie a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, va fi adăugată pe lista persoanelor vizate de sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană împotriva Siriei.

492 afișări
Imaginea articolului Asma al-Assad, soţia preşedintelui sirian, va fi adăugată pe lista cu sancţiuni a UE

Asma al-Assad (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Femeia de 36 de ani, fost bancher, care a crescut în Acton, vestul Londrei, va fi unul dintre membrii familiei Assad care vor fi adăugaţi oficial pe lista de sancţiuni, când miniştrii de Externe ai statelor UE se vor reuni la Bruxelles vineri, a declarat un oficial european, sub protecţia anonimatului, relatează The Guardian, în ediţia electronică de marţi.

"Asma al-Assad şi alţi câţiva membri ai familiei vor fi adăugaţi pe lista de sancţiuni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în cadrul eforturilor de a menţine presiunea asupra Guvernului sirian", a adăugat oficialul, precizând că nu va exista un anunţ mai devreme de vineri. Oficialul UE a mai spus că măsurile sunt plănuite de mai mult timp. "Acestea sunt măsuri legale şi trebuie să ne asigurăm că totul este corect".

Oficialii regimului care sunt deja vizaţi de sancţiuni se confruntă cu îngheţarea bunurilor şi cu interdicţii de călătorie în UE. Dacă Asma al-Assad mai are paşaport britanic, ea poate călători în continuare în Marea Britanie, însă cu riscul arestării pentru încălcarea sancţiunilor anterioare în calitate de cetăţean UE. Ea a locuit în Marea Britanie până la 25 de ani, dar nu se ştie dacă a renunţat la cetăţenie între timp.

Asma al-Assad a fost considerată ca o influenţă cosmopolită, liberală asupra soţului său, dar o serie de e-mailuri dezvăluite recent o prezentau ca o femeie care îşi susţine în întregime soţul, în condiţiile în care forţele regimului sirian bombardează zone civile omorând zeci de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici