Trupurile celor trei ostatici răpiţi în sudul Israelului la 7 octombrie au fost găsite în Gaza

  • Trupurile celor trei ostatici răpiţi în sudul Israelului la 7 octombrie au fost găsite în Gaza, anunţă IDF.
  • Trupurile lui Michel Nisenbaum, Hanan Yablonka şi Oryon Hernandez Radoux au fost returnate în Israel pentru a fi înmormântate, potrivit Forumului Familiilor Ostacilor.
495 afișări
Imaginea articolului Trupurile celor trei ostatici răpiţi în sudul Israelului la 7 octombrie au fost găsite în Gaza

Trupurile celor trei ostatici răpiţi în sudul Israelului la 7 octombrie au fost găsite în Gaza

Corpurile a încă trei ostatici ucişi pe 7 octombrie au fost găsite în Gaza, a anunţat armata israeliană.

Forumul familiilor ostaticilor i-a numit ca fiind Michel Nisenbaum, Hanan Yablonka şi Oryon Hernandez Radoux - şi a declarat că trupurile lor au fost returnate în Israel pentru înmormântare.

„Întoarcerea dureroasă a lui Michel, Hanan şi Oryon este o altă suferinţă pentru cele 125 de familii ale ostaticilor, care împărtăşesc durerea, tristeţea şi îngrijorarea nesfârşită", a declarat Forumul, conform Sky News.

Cadavrele au fost identificate de oficiali medicali de la Institutul Naţional de Medicină Legală din Israel şi de poliţia israeliană, a precizat armata.

Michel Nisenbaum, în vârstă de 59 de ani, era un cetăţean braziliano-israelian din Sderot care a fost răpit de Hamas în timp ce încerca să îşi salveze nepoata de patru ani, potrivit grupului de ostatici. El avea două fiice şi şase nepoţi, dintre care pe cel mai mic nu a avut ocazia să-l cunoască.

Hanan Yablonka, în vârstă de 42 de ani şi originar din Tel Aviv, era un „tată devotat şi iubitor" pentru Yarin, de 9 ani, şi Emily, de 12 ani. El participa la un festival când a fost capturat pe 7 octombrie, când Hamas a trecut peste graniţa din sudul Israelului şi a ucis 1 200 de persoane, devenind cea mai sângeroasă zi din istoria ţării. Aproximativ 250 de persoane au fost răpite.

Oryon Hernandez Radoux, în vârstă de 30 de ani şi cetăţean franco-mexican, se afla la acelaşi festival, împreună cu partenera sa, Shani Louk, şi cu prietenul lor Keshet Casarotti. Atât Louk, cât şi Casarotti au fost ucişi de militanţi Hamas.

Acest lucru vine după ce săptămâna trecută au fost descoperite cadavrele altor patru persoane.

Aproximativ jumătate dintre ostaticii luaţi la 7 octombrie au fost eliberaţi, majoritatea în cadrul unor schimburi cu prizonieri palestinieni deţinuţi de Israel în timpul unui armistiţiu de o săptămână în noiembrie.

Israelul afirmă că aproximativ 100 de ostatici sunt încă captivi în Gaza, împreună cu trupurile a încă aproximativ 30 de persoane.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va elimina Hamas - grupul militant care conduce Gaza - şi va aduce înapoi toţi ostaticii, dar a făcut puţine progrese.

El se confruntă cu presiuni pentru a demisiona, iar SUA a ameninţat că îşi va reduce sprijinul din cauza situaţiei umanitare din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici