Asociaţia ALS a strâns aproximativ 23 de milioane de dolari din provocarea găleţii cu gheaţă, de 12 ori mai mult decât anul trecut

Provocarea găleţii cu gheaţă, devenită virală prin participarea a numeroase personalităţi din politică, sport şi entertainment, a ajutat fundaţia ALS să strângă până acum donaţii de aproximativ 23 de milioane de dolari, de 12 ori mai mult decât suma strânsă în aceeaşi perioadă a anului trecut.

3071 afișări
Imaginea articolului Asociaţia ALS a strâns aproximativ 23 de milioane de dolari din provocarea găleţii cu gheaţă, de 12 ori mai mult decât anul trecut

Din luna iunie, mii de oameni din toată lumea s-au filmat în timp ce îşi turnau în cap găleţi cu apă cu gheaţă şi transmiteau provocarea mai departe, donând în acelaşi timp 100 de dolari sau mai mult fundaţiei americane ALS. De atunci, asociaţia a strâns un total de 22,9 milioane de dolari, de 12 ori mai mult decât suma strânsă în aceeaşi perioadă a anului 2013, informează thehealthsite.org.

Steven Spielberg, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, Jon Bon Jovi sunt doar câteva dintre personalităţile care s-au alăturat provocării şi au ajutat la strângerea de fonduri pentru lupta cu scleroza laterală amiotrofică.

De ce face lumea asta?

Provocarea presupune să îţi torni o găleată cu apă cu gheaţă deasupra capului pentru a creşte nivelul de conştientizare şi a lupta împotriva sclerozei laterale amiotrofice (ALS). Persoana provocată are 24 de ore la dispoziţie pentru a o duce la îndeplinire sau să doneze 100 de dolari. Chiar dacă provocarea este dusă la capăt, donaţiile sunt binevenite din partea oricui.

Ce este ALS?

ALS este o boală fatală care duce la pierderea controlului din muşchi, inclusiv a abilităţii de a vorbi, de a mânca sau chiar respira.- Speranţa deviaţă după diagnosticare este între 2 şi 5 ani, iar tratamentul actual poate extinde acest interval doar cu câteva luni.

Cum a început?

Potrivit asociaţiei americane ALS , Pete Frates, un fost jucător de baschet la Boston College, este responsabil pentru popularizarea provocării. Frates trăieşte cu această boală din 2012, iar  fenomenul găleţilor cu gheaţă a luat naştere de când el însuşi a acceptat provocarea la sfârşitul lunii iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici