Atacatorul din Dallas intenţiona să comită un asalt mai amplu

Atacatorul din Dallas, neutralizat vineri de poliţie, avea în plan să comită un asalt mai amplu şi deţinea suficient explozibil pentru acest lucru, au anunţat oficiali locali, citaţi de site-ul agenţiei The Associated Press.

1792 afișări
Imaginea articolului Atacatorul din Dallas intenţiona să comită un asalt mai amplu

Atacatorul din Dallas intenţiona să comită un atac mai amplu (Imagine AFP)

Micah Johnson a început să tragă focuri de armă asupra ofiţerilor de poliţie în timp ce sute de oameni se adunaseră în centrul oraşului Dallas pentru a protesta faţă de abuzurile recente ale forţelor de ordine. Autorităţile au anunţat că bărbatul de culoare, în vârstă de 25 de ani, avea asupra sa un jurnal cu tactici de luptă şi adunase un arsenal de arme în locuinţa sa, inclusiv materiale pentru fabricarea bombelor.

"Suntem convinşi că acest suspect avea alte planuri şi că credea că ceea ce face este justificat, credea că îi va ţinti pe responsabili din cadrul organismelor de aplicare a legii - să ne facă să plătim pentru ceea ce el considera că sunt eforturi ale organismelor de aplicare a legii de a-i pedepsi pe oamenii de culoare (...)", a declarat şeful poliţiei din Dallas, David Brown, pentru CNN.

Poliţia a folosit vineri un robot-bombă pentru a-l neutraliza pe atacator, după ce negocierile au eşuat. “Am încercuit un suspect şi am încercat să negociem cu el timp de mai multe ore”, a spus şeful poliţiei din Dallas, David Brown. Acesta a adăugat că negocierile au eşuat şi s-au transformat într-un schimb de focuri cu suspectul, potrivit Los Angeles Times.

În timpul atacului, 5 ofiţeri ai forţelor de ordine au fost ucişi şi alţi 7 au fost răniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici