ATACUL de la LONDRA: Trei noi arestări în cazul militarului decapitat de doi islamişti

Trei bărbaţi, suspectaţi de implicare în uciderea unui soldat, miercuri, la Londra de către doi islamişti, au fost arestaţi sâmbătă, a anunţat Scotland Yard.

417 afișări
Imaginea articolului ATACUL de la LONDRA: Trei noi arestări în cazul militarului decapitat de doi islamişti

ATACUL de la LONDRA: Trei noi arestări în cazul militarului decapitat de doi islamişti (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Doi bărbaţi, în vârstă de 24 şi, respectiv, 28 de ani, au fost arestaţi într-un apartament din Londra, în timp ce un al treilea, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat pe stradă, a anunţat Scotland Yard într-un comunicat.

Un pistol cu şocuri electrice a fost folosit pentru arestarea celor doi suspecţi, a precizat poliţia britanică.

Lee Rigby, în vârstă de 25 de ani, s-a înrolat în 2006, iar în 2009 a fost trimis să participe la operaţiunile din provincia afgană Helmand. El revenise la Londra şi se ocupa de recrutări. El are un copil de doi ani şi nu purta uniforma militară în momentul atacului.

Într-o înregistrare video, unul dintre autorii atacului afirmă că a recurs la acest gest pentru că "musulmanii sunt ucişi zilnic de militari britanici. Cu acest militar, este dinte pentru dinte şi ochi pentru ochi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici