ATACUL TERORIST din gara din Bruxelles: Poliţiştii au reţinut patru persoane, posibili complici

Patru persoane au fost reţinute, joi, în urma unor percheziţii efectuate în legătură cu atacul terorist comis în gara din Bruxelles, a anunţat poliţia belgiană, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

619 afișări
Imaginea articolului ATACUL TERORIST din gara din Bruxelles: Poliţiştii au reţinut patru persoane, posibili complici

Patru persoane au fost reţinute în legătură cu atacul terorist comis în gara din Bruxelles (Imagine: Twitter)

Un judecător din Bruxelles a autorizat patru percheziţii domiciliare în districte diferite din capitala Belgiei, inclusiv în Molenbeek, unde ar fi locuit presupusul atacator Oussama Zariouh, un islamist de origine marocană.

Poliţia nu a oferit detalii suplimentare despre cele patru persoane reţinute, iar un judecător va decide joi dacă acceptă arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Presa belgiană scrie că mai mulţi islamişti extremişti au locuit sau tranzitat districtele Molenbeek, Anderlecht şi Koekelberg din Bruxelles, în ultimii ani.

Marţi, în jurul orei locale 20.30 (21.30, ora României), un bărbat a încercat să comită un atentat în Gara centrală din Bruxelles şi a strigat sloganuri islamiste. Militari aflaţi în patrulare au deschis focul asupra individului în momentul în care acesta a detonat dispozitivul exploziv pe care îl avea asupra sa, provocând o explozie de mică amploare.

Nicio altă persoană nu a fost rănită în urma incidentului produs marţi seară în capitala Belgiei. Parchetul din Bruxelles a anunţat că incidentul este de tip terorist.

Forţele de securitate belgiene au identificat autorul atacului, care nu se afla în vizorul serviciilor de securitate sub suspiciunea unor activităţi de terorism, dar era cunoscut de către poliţie după comiterea unor infracţiuni. Deşi numele acestuia nu a fost oferit, presa locală a scris că este vorba despre Oussama Zariouh, un islamist de origine marocană care avea 36 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici