ATENTAT în Damasc. Explozie soldată cu victime şi pagube materiale

O explozie puternică a avut loc marţi în centrul Damascului şi s-a soldat cu victime şi pagube materiale, a anunţat agenţia oficială siriană Sana.

152 afișări
Imaginea articolului ATENTAT în Damasc. Explozie soldată cu victime şi pagube materiale

Explozie soldată cu victime şi pagube materiale în centrul Damascului

"O explozie teroristă a avut loc în cartierul Marje, provocând victime şi pagube materiale", scrie agenţia.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o maşină-capcană a explodat în faţa unei porţi, în spatele fostului sediu al Ministerului de Interne.

O jurnalistă AFP a auzit, de asemenea, rafale de arme automate.

O serie de atentate a avut loc la Damasc, de la începutul mişcării de revoltă faţă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, în martie 2011, în acest cartier comercial. Ultima a avut loc luni şi îl viza pe premierul sirian Wael al-Halaqi, care a scăpat nevătămat.

Pe de altă parte, cel puţin cinci persoane au fost ucise în acest atac cu maşină-capcană, afirmă Observatorul.

"Cel puţin cinci civili au fost ucişi, potrivit unui bilanţ provizoriu, într-un atac cu maşină-capcană", în apropiere de fostul sediu al Ministerului de Interne, a anunţat acest ONG cu sediul în Marea Britanie care se sprijină pe o largă reţea de militanţi, medici şi avocaţi de pe teren. "Însă bilanţul urmează să crească, deoarece numeroşi răniţi se află într-o stare critică, inclusiv membri ai forţelor guvernamentale", a adăugat această sursă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici