ATENTATELE DIN BOSTON: Tamerlan Ţarnaev fusese de mai multe ori în atenţia serviciilor secrete ruse

Tamerlan Ţarnaev, unul dintre suspecţii în atentatele din Boston, ucis în confruntări cu poliţia, atrăsese de mai multe ori atenţia serviciilor secrete ruse, afirmă surse din Daghestan.

1039 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE DIN BOSTON: Tamerlan Ţarnaev fusese de mai multe ori în atenţia serviciilor secrete ruse

ATENTATELE DIN BOSTON: Tamerlan Ţarnaev fusese de mai multe ori în atenţia serviciilor secrete ruse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tamerlan Ţarnaev a stat în Daghestan cinci luni şi 13 zile în 2012", a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate ruse.

"În această perioadă, a fost de cel puţin patru ori în atenţia serviciilor de securitate", adaugă sursa citată.

Tamerlan Ţarnaev, împuşcat mortal de poliţie în Boston, a petrecut şase luni, în 2012, în Daghestan şi Cecenia, iar analiştii cred că această deplasare a jucat un rol esenţial în decizia tânărului de a comite atentatele.

FBI îl interogase pe Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, în 2011, la solicitarea Rusiei.

"Interogatoriul nu a produs informaţii clare, astfel că dosarul a fost clasat", a explicat o sursă din cadrul Biroului Federal de Investigaţii. Membri ai Congresului SUA şi-au exprimat preocuparea în legătură cu modul în care FBI a gestionat acest dosar în contextul în care Rusia probabil ceruse verificarea legăturilor cu medii islamiste separatiste înaintea deplasării tânărului în Daghestan.

Cecenia şi Daghestanul sunt republici ruse unde există o puternică insurgenţă separatistă islamistă împotriva Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici